Fransa seyahatinizde size uygun olan vize türü için evrakların temin edilmesi gerekmektedir. Vize türlerine göre ekstra evraklar talep edilebilmektedir. Ek olarak kısa süreli ya da uzun süreli (D tipi) vizeler içinde evraklar değişim gösterebilmektedir. Ancak genel olarak Fransa Vizesi İçin Gerekli Evraklar bunlardan oluşmaktadır:
Fransa Büyükelçiliği’nin belirlediği geçerliliğe sahip olan pasaport olmalıdır. Eğer varsa eski pasaportlarınızın ibraz edilmesi gerekmektedir. Fransa vize başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Fransa Konsolosluğu’nun belirttiği kurallara uygun olarak çekilmiş biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. Nüfus cüzdanı fotokopisine ek olarak tam vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir. Başvuru sahibinin finansal durumunu belgeleyen evraklar temin edilmelidir. Emekli, işveren, çalışan olmanız gibi durumları göz önüne alarak vize talep dilekçesi hazırlanmalıdır. Bağlı bulunduğunuz bir şirket bulunuyor ise güncel şirket evrakları gerekmektedir. Şirkette çalıştığınızı doğrulayıcı nitelikte belgeler olmalıdır. Seyahat planınızı kanıtlayan otel rezervasyonları ve uçak biletleri gibi evraklar olmalıdır. Acil tıbbi bakım, kaza riski ve benzeri durumlar için seyahat sağlık sigortası düzenlenmelidir.
Fransa Vize Başvuru işlemlerinde meslek grubuna göre hazırlanacak evraklar ise şu şekildedir:
Emekli iseniz emekliliğinizi belgeleyen maaş cüzdanı, emeklilik kartı fotokopisi, emekli olunan kurumdan alınan resmi yazı gibi evraklar olmalıdır. Devlet memuru iseniz kurumun antetli kağıdında resmi izin belgesi hazırlanmalıdır. Öğrenci olan kişilerden güncel ve orijinal öğrenci belgesi talep edilmektedir. Ek olarak imzalı ve kaşeli bir şekilde ebeveynlerin finansal durumu ile mesleki durumu belgelenmelidir. Avukatların, baro kaydı orijinali ve meslek kimlik kartı gerekmektedir. Doktorların, kurum kimlik kartına ek olarak kurumdan görev belirten izin belgesini resmi olarak temin etmesi gerekmektedir. Diş hekimleri, tabipler odası kaydı orijinalini temin etmelidir. Eczacıların, eczacı diploması fotokopisi talep edilmektedir. Çiftçilerden ise Ziraat Odası’ndan alınan ziraat sicil kaydı, topların tapusu ve tarım alanının tapusu istenmektedir. Reşit olmayan kişilerin muvakatnameye ihtiyacı vardır. Şirket sahiplerinin ise ticaret ve sanayi odası kaydı, şirketin faaliyet belgesi, vergi levhası fotokopisi, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, imza sirküleri gibi belgeler talep edilmektedir.
Başkent Vize, evrakları size uygun şekilde, eksiksiz olarak temin etmektedir. Herhangi bir karışıklık oluşması ihtimalini düşünmenize bile gerek kalmadan sizin için vizenizi almayı garanti etmekteyiz.